EMLAKÇILAR DİKKAT! SON TARİH 5 ARALIK 2019

İlimizde Emlak Komisyonculuğu işi yapan esnaf ve sanatkarlarımızın kayıtlı olduğu Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı aynı zamanda Birlik Başkan Vekilimiz Atila KOCABAŞ tan üyelerine bilgilendirme.

Bilindiği üzere Odamıza kayıtlı emlak sektörüyle uğraşan esnaflarımızın temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubeleri varsa, şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğe dayalı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunluluğu 5 Haziran 2018 tarihi ile başlamış idi. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bu süre 5 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir. Belgesini almamış olan esnaflarımızın odamıza başvurmaları gerekmektedir. Oda olarak esnaflarımızı mağdur olmamaları için son kez uyarı da bulunuyoruz dedi.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayan Emlakçı Esnafına uyarıda bulunan ESOB Başkan Vekili, Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila KOCABAŞ, yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. Mevcut haktan yararlanan üyelerimiz dahil Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için müracaat etmedikleri takdirde, bu haktan da mahrum olmaları söz konusudur. Bundan dolayı tüm oda üyelerimizin mağdur olmamaları için bir an önce Odamıza gelerek Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için müracaatlarını yaptırmaları kanuni zorunluluktur. Bu üyelerimize oda olarak son uyarımızdır. Biz üyelerimizi defalarca odamıza davet etmek suretiyle müracaatlarını yapalım diye, kendilerine bu konuda cep telefonlarına mesajlar çektik. Yazılı ve görsel basın aracıyla yaptırdığımız haberlerle ulaşmaya çalıştık. Gelmeyen oda üyelerimiz halen mevcuttur. Yararlanmak isteyenlerin vakit geçirmeden odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Odası olarak Emlak Komisyonculuğu yapan üyelerimizin mağdur olmamalarını istiyor ve talep ediyoruz. dedi.